Терористи провели перший "суд Лінча"

Командир бригади бойовиків "Призрак" Олексій Мозговий опублікував на своїх сторінках у мережі відеозапис першого "народного суду Новоросії"

У ході засідання невідомого чоловіка засудили до вищої міри покарання - розстрілу, повідомляє Еспресо.TV із посиланням на "Дождь".

На відеозапису, опублікованому в акаунті "Информотряд штаба А. Мозгового", показано, як невідомого чоловіка вводять у будівлю, де проходить засідання "народного суду". У президії "суду" знаходиться і сам Мозговий. Один із сепаратистів зачитує постанову: 

"Засудити Ананьєва Ігоря Володимировича 1977 року народження до вищої міри покарання - розстрілу", - каже він. Після цього люди, які знаходяться в залі "суду", як у військовій формі, так і цивільні, голосують за ухвалення цього рішення, піднімаючи руку. Обвинувачений плаче, стоячи на колінах. У чому саме полягає його злочин, не повідомляється. 

"Підійшов до Семенової з пропозицією випити гарячого чаю <...> Погрожуючи електрошокером, зґвалтуванням", - випливає з нарізки кадрів. 

Чи виконали вирок, невідомо. На сторінці Мозгового у "ВКонтакте" повідомляється, що через деякий час буде опублікована повна версія "народного суду".

Як повідомляло Еспресо.TV, у ЛНР узаконили "суд Лінча". Бойовики запросили жителів Алчевська на "народний суд" над начебто затримианими ними ґвалтівниками.