В МВФ обіцяють ухвалити рішення щодо об'єднаного транша для України наступного року

Рішення Міжнародного валютного фонду (МВФ) щодо надання Україні чергового транша у рамках кредиту stand-by може бути ухвалено наступного року

Про це повідомив офіційний представник МВФ Джеррі Райс, передає Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Ми чекаємо на черговий перегляд програми, який буде технічною місією, в середині листопада. Оскільки економічна політика (України, - Ред.) не може обговорюватися до формування нового уряду, що, як ми розуміємо, займе певний час, роботу місії може бути продовжено. Тому наймовірніше, що підсумки перегляду будуть представлені МВФ наприкінці поточного - на початку наступного року", - сказав він під час прес-брифінгу у Вашингтоні в четвер.

Водночас Райс додав, що МВФ не очікує якихось серйозних наслідків для економіки України у разі схвалення чергового транша наступного року.

Нагадаємо, рада директорів МВФ на початку вересня у зв'язку із затримкою першого перегляду програми stand-by схвалила прохання Києва та об'єднала третій і четвертий транші з метою отримання їх цього року без зміни загального обсягу програми. При цьому другий і третій перегляди кредитної програми було вирішено також об'єднати в один.

Раніше Міжнародний валютний фонд обіцяв надати Україні черговий транш в грудні 2014 року.