Пожежу в кінотеатрі "Жовтень" гасили кілька годин. Імовірна причина пожежі - підпал

29 жовтня о 21:44 до оперативно-координаційного центру головного управління Держслужби України з надзвичайних ситуацій у місті Києві надійшло повідомлення щодо пожежі, котра трапилася у приміщенні кінотеатру "Жовтень", що на вулиці Констянтинівській, 26

На місце було направлено рятувальників з найближчої, 14-ої державної пожежно-рятувальної частини. Оцінивши масштаби займання, бійці передали до чергової частини інформацію про підвищений ранг пожежі, тому на допомогу їм було направлено підкріплення з пожежних депо Оболонського, Голосіївського, Шевченківського та Соломʼянського районів, повідомили Еспресо.TV у ГУ ДСНС України у місті Києві.

Загалом, за уточненою інформацією, до ліквідації пожежі залучено 12 автомобілів основної та 6 спеціальної техніки з восьми підрозділів Київського гарнізону, а також близько 80 чоловік особового складу.  

Станом на 1:00 гасіння вогню продовжувалось. Вогонь охопив 300 метрів квадратних покрівлі та перекриттів даху будівлі, постраждали технічні приміщення кінотеатру.  

За попередніми даними, постраждалих під час пожежі немає.  

Наразі розглядається кілька версій займання, однак остаточна причина та обставини події будуть зʼясовуватися після ліквідації пожежі та проведення слідчо-оперативних дій.

Згодом мер Києва Віталій Кличко, який прибув на місце пожежі,  заявив, що столична влада не дасть відібрати у столичних інтелектуалів-прихильників кіно.

«Загоряння, за попередньою інформацією, сталося о 21.45 в середу, під час сеансу на задніх рядах кінозалу. Пожежні і МНС спрацювали оперативно, людей евакуювали, постраждалих немає. Вогонь локалізували. Не виключений підпал приміщення, навколо якого протягом останніх років тривали суперечки і судова тяганина. Хочу сказати одне: ми не дозволимо відібрати "Жовтень", який став уже символом інтелектуального кіно, у столичних глядачів»,- підкреслив мер столиці.

Віталій Кличко зазначив, що у четвер проведе оперативну нараду з керівниками профільних відомств столиці щодо ситуації навколо кінотеатру та можливостей якнайшвидшої його відбудови і відкриття для столичних прихильників кіно.