Вишеградська четвірка та Британія закликали Росію не визнавати нелегітимні вибори "ЛНР" і "ДНР"

Глави МЗС країн Вишеградської четвірки та Великої Британії підкреслили незаконність виборів у самопроголошених "ДНР" і "ЛНР", які вони запланували на 2 листопада

Про це йдеться у заяві, розміщеній на сайті МЗС Словаччини, передає Еспресо.TV з посиланням на "Європейську правду".

"Глави МЗС Вишеградської групи та глава МЗС Великої Британії засуджують рішення сепаратистів провести вибори на Донбасі 2 листопада", – йдеться у заяві.

"Ці "вибори" незаконні та йдуть урозріз із мінськими домовленостями від 5 вересня", – повідомляють глави МЗС країн Вишеградської четвірки та Великої Британії. 

У зв'язку з цим міністри закликають до дотримання мінського протоколу "для встановлення в регіоні миру та стабільності, які мають бути засновані на повазі суверенітету і територіальної цілісності України".

"Ми також закликаємо РФ сприяти мирному розв’язанню конфлікту та не визнавати цих "виборів". Легітимними можуть бути визнані лише ті вибори, які проводяться згідно з законодавством України", - наголошується в заяві.

Нагадаємо, раніше Росія завила, що визнає незаконні вибори сепаратистських республік ДНР і ЛНР. У МЗС України нагадали Лаврову, що визнавши "вибори" в ДНР, Росія порушить зобов'язання по мінських домовленостях.

Довідково: До Вишеградської групи входять Чехія, Польща, Угорщина, Словаччина.