Як користувачі соцмереж намагаються врятувати кінотеатр "Жовтень"

Соціальними мережами активно ширяться нові хештеги, влаштовуються флешмоби та створюються пабліки на захист одного з найстаріших кінотеатрів Києва

Ввечері 29 жовтня в кінотеатрі "Жовтень", який розташований в Подільському районі Києва, виникла пожежа, яку гасили кілька годин. Дах будівлі майже повністю прогорів, покриття лише частково залишилося на боковій його частині. Однією з версій події очевидці називають продовження неодноразових спроб виселити "Жовтень" з даного приміщення. Навколо приміщення на вул. Костянтинівській протягом останніх років тривали суперечки і судова тяганина.

Небайдужі кияни активізувалися у мережі на захист кінотеатру «Жовтень», повідомляє AIN.ua.

У мережі створено групу «Врятуй Жовтень», заплановано зустріч активістів, тепер запустили селфі-флешмоб. Акція отримала хештег #SaveZhovten.

Нова спільнота, яку вже підтримали 4000 осіб, публікує всі свіжі новини про підпал, а також нові ініціативи користувачів.

Користувачі запустили акцію, де наочно демонструють небайдужість до долі кінотеатру. Вони мають викладати свої фотографії у жовтому одязі на знак підтримки акції.

Окрім цього, активісти створили Фейсбук-зустріч «Поверніть Жовтень»: кияни планують провести акції протесту під КМДА, аби захистити кінотеатр. До події у мережі долучились понад 6000 користувачів.