Авіаманеври російських військових літаків небезпечні для цивільної авіації, - Німеччина

Польоти російських військових літаків, що почастішали останнім часом у міжнародному повітряному просторі над Атлантикою, Чорним, Північним та Балтійським морями, несуть небезпеку для цивільної авіації

Про це заявив у п'ятницю в ефірі німецького телеканалу ZDF координатор уряду ФРН з питань співпраці з Росією, Центральною Азією та країнами "Східного партнерства" Гернот Ерлер, передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

"У таких випадках літаки НАТО піднімаються у повітря, фіксують місцезнаходження російських військових літаків та супроводжують їх, зменшуючи таким чином небезпеку для цивільної авіації, але повністю виключити можливість виникнення небезпечних ситуацій не можна", - сказав він.

Військові авіаманеври Росії в Європі представник німецького уряду вважає "демонстрацією сили". "Росія доводить власні можливості і перевіряє здатність повітряної оборони Заходу", - зауважив він.

Водночас дипломат вказав на те, що польоти російських військових літаків відбуваються у міжнародному авіапросторі, що не є чимось протизаконним. Тому, вважає Ерлер, реакція Заходу повинна бути обережною і стриманою.

Нагадаємо, у НАТО інформували про "нечуване" зростання упродовж останніх днів активності бойової авіації Росії над Північним, Балтійським, Чорним морями та Атлантичним океаном. У цьому зв'язку командування НАТО кілька разів піднімало в повітря винищувачі країн Альянсу, які належать, зокрема, Норвегії, Великій Британії, Португалії, Німеччині та Туреччині. Канцлер Німеччини Ангела Меркель напередодні заявила, що не бачить через це особливих підстав для занепокоєння.