Меркель, Олланд та Путін підтримали підписання газової угоди між Києвом та Москвою

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд привітали укладення газової угоди між Росією і Україною

Про це в ніч на п'ятницю, 31 жовтня, повідомляє Deutsche Welle з посиланням на спільну заяву лідерів двох країн, передає Еспресо.TV.

Меркель і Олланд підкреслили, що Євросоюз і його партнери (США, країни G7 і Міжнародний валютний фонд) виконають свої завдання з реалізації досягнутих домовленостей.

В заяві також зазначається, що Меркель і Олланд провели ввечері 30 жовтня телефонні переговори з президентами Росії та України Володимиром Путіним і Петром Порошенко, які також підтримали підсумки газових переговорів.

Крім того, Меркель та Олланд підкреслили необхідність виконання плану врегулювання української кризи, узгодженого 5 вересня в Мінську, і висловили надію на відновлення діалогу між українською владою і сепаратистами.

Нагадаємо, Росія і Україна за посередництва ЄС підписали угоду про тимчасову ціну на газ пізно ввечері 30 жовтня в Брюсселі. Договір діє з листопада поточного року до березня 2015 року.

"До кінця року ціна на газ буде 378 доларів. Наступного року до березня ми будемо мати ціну 365 доларів. На цей період ми не будемо міняти принцип", - зазначив Продан під час прес-конференції за підсумками переговорів і наголосив, що Україна разом із ЄС зможе "забезпечити  фінансування покупки потрібного об’єму газу".