"Кіборгам" сьогодні довелося захищатися від снайперів, - прес-центр АТО

Бойовики сьогодні неодноразово обстріляли позиції українських військовослужбовців у донецькому аеропорту, зокрема працювали снайпери

Про це повідомляється на сторінці прес-центр АТО у "Фейсбуці", передає Еспресо.TV.

"Обстановка станом на 16.45:

Протягом дня неконтрольовані збройні формування неодноразово обстрілювали позиції українських силовиків в Донецькому аеропорту. Вели вогонь з мінометів, стрілецької зброї, поблизу об’єкта працювали снайпера. 

З мінометів обстріляли житлові квартали в Гранітном. Бойовики неодноразово відкривали вогонь по наших позиціях в районі населених пунктів Чернухіно, Орлово-Іванівка, Новогригорівка. Нині залишається складною ситуація на трасі Бахмутка.

По блокпостах, де несуть службу підрозділи сил АТО, бойовики ведуть вогонь з артилерійських систем та мінометів. Відомо, що одна з вогневих позицій бойовиків розташована в центрі Стаханова, і саме звідти терористи стріляють зі 152 мм самохідної артилерійської установки САУ 2-С-1. 

Наші підрозділи вживають заходи щодо усунення причин та загроз, які приводять до обстрілів наших підрозділів. У взаємодії з групами вогневої підтримки, штурмовими підрозділами знищують бойовиків.

Напередодні виборів, що відбудуться найближчим часом на території самопроголошених ДНР та ЛНР, почастішали провокації, спрямовані на дискредитацію сил АТО. З метою ескалації конфлікту, організації бойових зіткнень бойовики вдаються до розповсюдження фейкової інформації. Наголошуємо на необхідності використовувати перевірені джерела інформації.

Обстановка в Маріуполі стабільна та підконтрольна силам АТО", - пише прес-служба АТО.

Крім того, як повідомляли сьогодні в РНБО, бойовики-"кавказці" орудують в районі Саханки біля Маріуполя.