Санкції паралізували будівництво морської частини "Південного потоку"

Проектна компанія з будівництва морської частини "Південного потоку", голландська South Stream Transport BV, після введення санкцій ЄС звернулася до влади Нідерландів за дозволом на купівлю послуг та обладнання для проекту

Як говориться в оновленому меморандумі до програми єврооблігацій "Газпрому", звернення було направлено в вересні, і поки "не було ніяких сигналів, коли такий дозвіл може бути надано і чи буде надано", передає "Інтерфакс-Україна".

Звернутися за дозволом South Stream змусила директива ЄС N833 від 31 липня 2014 року. Це рішення забороняє поставки в РФ продукції та технологій подвійного призначення, які можуть бути використані у військових цілях, технологій, пов'язаних з глибоководної видобутком нафти, видобутком нафти в Арктиці, сланцевої нафти, а також довгострокового фінансування ряду російських банків. 

Будівництвом морської ділянки газопроводу "Південний потік" займається South Stream Transport BV Акціонерами компанії є "Газпром" (50%), італійська ENI (20%), німецька Wintershall і французька EDF (по 15% кожна).