Дев’ять жертв катастрофи "Боїнга-777" залишаються невпізнаними

Судово-медичні експерти у Нідерландах протягом тижня ідентифікували тіла ще 5 жертв катастрофи Боїнга МН-17

Про це у п'ятинцю повідомило Міністерство безпеки та юстиції Нідерландів, передає Еспресо.TV з посиланням на  "Укрінформ".

"Цього тижня експерти ідентифікували тіла 5 жертв, з них четверо - громадяни Нідерландів. Загалом ідентифіковано 289 жертв", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають фахівці, загиблі були ідентифіковані на основі стоматологічних карт, відбитків пальців та ДНК-профілів. Дев'ять жертв ідентифікувати поки що не вдалося.

"Досі не знайдені ДНК дев'яти зниклих без вісти, щоб ідентифікувати наявні останки. Цілком можливо, що відсутня інформація стане доступною, ... але коли і чи буде взагалі, поки сказати неможливо. Можливо також, що частини тіл деяких зниклих без вісти на місці події не будуть знайдені зовсім", - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, у п'ятницю прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте повідомив, що нідерландським експертам та спостерігачам ОБСЄ вдалося дістатися на місце катастрофи літака та знайти останки жертв. Зараз вони передані у Харків, після чого будуть доправлені у Нідерланди на експертизу.

Загалом на борту пасажирського літака Боїнг-777 компанії Malaysia Airlines, що летів з Амстердама до Куала-Лумпура, і був збитий бойовиками на сході України 17 липня перебувало 298 осіб, усі вони загинули.