Українофоб Задорнов почав жалітися на російську владу

За словами російського сатирика Михайла Задорнова, українська влада зробила йому послугу, заборонивши в'їзд в країну

Про це він написав у своєму блозі в ЖЖ. 

"Я хочу подякувати сьогоднішній українській владі за те, що мені зробили честь - внесли мене в список персон нон грата. Причому, особливу увагу проявлено до Кобзона, Охлобистіну і до мене. Нас трьох розсекретили з супер секретного списку інших, які потрапили під українські санкції персон. Нам зробили честь - мовляв, не приїжджайте до нас, щоб не було ніяких неприємностей на кордоні", - написав Задорнов. 

За словами Задорнова, він пишається тим, що потрапив в список разом з Йосипом Кобзоном і Іваном Охлобистіним. 

"Я думаю, що українська влада зовсім заплуталася, вже не знає, що робити. Почувається безсилою. Упевнений, що американці теж не розуміють, що їм тепер робити з Україною. Більше того, і це особливо сумно, по-моєму, і наша влада не знає, що хоче. Гидко все", - написав сатирик. 

"Що стосується мене, то я обурений і багатьом, що робиться в Росії. Але обурений не так, як Макаревич, а по-своєму. Багато російських бізнесменів досі роблять бізнес з Україною! Підприємства Коломойського в Росії досі приносять прибуток Коломойському . Деякі підприємства Порошенко досі не вигнані з Росії. Закон прийнятий, що у нас не повинно бути західних продуктів, а вони все одно на прилавках. Торгаші потихеньку розпродають Росію. А слова всі гучні вимовляються - з бажанням викликати почуття патріотизму у народу, яке б задавило почуття обурення з приводу того, що коїться всередині країни. Між іншим, Сталін, так ненависний торгашами всього людства, не продавав зброю Гітлеру", - повідомив Задорнов. 

"Між іншим, Росія не забороняє в'їзд нікому з українців, за винятком тих, на кого заведено кримінальну справу. І хто в цій ситуації демократичніше? Взагалі про яку демократію може йти мова, якщо діячі культури прирівнюються до терористів? Радянський Союз в найгіршому прояві ", - написав сатирик. 

В заяві міністерства культури України згадуються співак Йосип Кобзон, актор Іван Охлобистін і сатирик Михайло Задорнов, приїзд яких в Україну, як зазначають в міністерстві, не є бажаним. 

26 жовтня Служба безпеки України заявила, що в'їзд в Україну за антиукраїнську позицію заборонений декільком сотням осіб, серед яких багато відомих діячів культури. Їх імена відомство не опублікувало.