Українські активісти вимагають заборонити фільми та серіали з Пореченковим

До головних уповноважених в цьому питанні установ культури та телебачення направили відкритий лист

Активісти Громадянського руху «Відсіч», ініціативи «Бойкот російського кіно», ініціативи «Бойкот російського телерадіопродукту» направили відкрите звернення до Міністерства культури України, Ради національної безпеки і оборони України, Державного комітету телебачення і радіомовлення України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Державного агентства України з питань кіно з вимогою прибрати Пореченкова з українського телеефіру. Про це повідомили одні з авторів звернення на своїй сторінці у "Фейсбуці", передає Еспресо.TV.

«Ми, громадські активісти, вимагаємо негайно прибрати з ефіру всіх українських телеканалів та з українського кінопрокату всі фільми та серіали з Міхаїлом Пореченковим, усі фільми про російських ментів, військових і бандитів, а також усі фільми з іншими акторами, що відзначилися антиукраїнськими заявами або діями.

Показ таких фільмів в Україні є геть неприйнятним. Ми обурені тривалою бездіяльністю владних органів, їхнім нехтуванням інформаційної безпеки України, ігноруванням численних закликів громадськості щодо заборони ворожого інформаційного продукту й вимагаємо вжити негайних заходів із захисту українського інформаційного простору», - написали активісти.

Нагадаємо, що вчора російський актор Михайло Пореченков прибув з візитом до терористів, щоб показати заборонений в Україні фільм «Піддубний» зі своєю участю і постріляти по українським військовим.