Известия: Міст через Керченську протоку будуватимуть російські студенти

Федеральне дорожнє агентство Росії (Росавтодор) збирається залучити російських студентів до робіт по будівництву транспортного переходу через Керченську протоку

Про це пише газета "Известия" з посиланням на керівника Росавтодору Романа Старовойта, передає Еспресо.TV.

"Поки не зрозуміло, скільки необхідно буде залучити студентів і чи буде це оплачувана робота або, можливо, організуємо просто як студентську практику ... Все буде залежати від віку та курсу студентів. Когось можна буде залучити до більш серйозної роботи, а зовсім юні студенти зможуть допомогти нам некваліфікованої роботою на будівництві", - пише видання.

На думку Старовойта, участь в будівництві моста допоможе професійному майбутньому студентів і прикрасить їхні портфоліо.

"У студента вже на наступних етапах його кар'єри завжди буде можливість сказати, що він ще студентом брав участь у будівництві моста через Керченську протоку", - підкреслив Старовойт.

Повідомляється також, що в агентстві поки що не визначилися, з яких саме вузів набиратимуть студентів. Як один з можливих вузів, чиїх студентів планується залучити до будівництва, Старовойт називає Московської адміністративної дорожньої інспекції (МАДИ).

Міст через Керченську протоку довжиною близько 19 кілометрів планують побудований в 2018-2020 роках. Він включатиме в себе чотирьохсмуговий автомобільний перехід і дві залізничні колії. Вартість проекту може перевищити 228 млрд рублів.

Зараз дістатися до Криму з Росії можна через Керченську протоку на поромі.