Українські митники оглянули путінський "гумконвой", однак жодних документів не оформляли (ДОПОВНЕНО)

Міжвідомча група у складі українських прикордонників і митників здійснила візуальний контроль чергового російського "гумконвою"

Про це повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в українських органах влади, передає Еспресо.TV

"Українська сторона відгукнулася на пропозицію російської сторони взяти участь в оформленні гуманітарного вантажу. Однак, оскільки представники Міжнародного комітету Червоного Хреста не брали участі в даному процесі, українська сторона здійснила візуальний контроль транспортних засобів і вантажу", - розповів співрозмовник агентства в п'ятницю.

За його словами, представники міжвідомчої групи були присутні під час проходження "гумконвою"  близько 7 години ранку 31 жовтня в російських пунктах пропуску "Донецьк" і "Курган".

Ніяких документів українська сторона не оформляла.

Згодом цю інформацію підтвердили в РНБО. 

За словами речника Інформаціно-аналітичного центру РНБО Андрія Лисенка, у двох пунктах пропуску Матвієв Курган та Донецьк спостерігалося близько 76 автомобілів та 146 осіб. Українські прикордонники, які працюють на цих ділянках здійснили лише візуальний огляд транспортних засобів і вантажу. Митне оформлення вантажу не проводилося, оскільки немає жодної інформації про його набувачів. Представники Міжнародного червоно хреста не брали участь в його оформленні та переміщенні вантажу.