Росіян, які постачають сепаратистам зброю і воюють разом з ними почали переслідувати російські правоохоронці, - ЗМІ

Росіяни, які постачають вантажі в Донбас до терористів, в тому числі і зброю, зіткнулися з пильною увагою правоохоронних органів Росії: їм натякають на можливе порушення кримінальних справ

Прихильники українських псевдореспублік, які підтримують терористів пов'язують це з «консервуванням» ситуації на сході України і сумнівами в лояльності добровольців до російської влади, пише Газета.RU.

Координатор негуманітарних вантажів в ДНР сепаратист Олександр Жучковскій розповів виданню, що останнім часом йому неодноразово пропонували купити або продати зброю і це «виглядало як дешева поліцейська провокація». 

А кілька днів тому він отримав серйозний сигнал від співчуваючих співробітників правоохоронних органів, що його «хочуть прибрати з Новоросії» і, можливо, затримати.

«Це вже не перший сигнал, тому ймовірність дуже висока. Мені просто моргають, щоб я прийняв запобіжні заходи », - пояснив ополченець. 

Олег Мельников, який воює за сепаратистів в ДНР в якості польового командира. Зараз Мельников знаходиться в Росії для закупівлі спорядження. 

"Почалися натяки з боку правоохоронців, надходили повістки з незрозумілих причин, намагалися викликати поговорити. Вчора нам один з друзів в ФСБ повідомив, що нас не дуже люблять і всіляко намагаються припинити нашу діяльність. У зв'язку з цим Олександр вирішив тимчасово не відображатись в Росії, - розповідає Мельников. - Я ж не можу нікуди зникнути, у мене сім'я, дитина, і сховатися нікуди, будь що буде. Якщо порушать кримінальні справи, навряд чи вони будуть пов'язані з цією діяльністю, спробують знайти якусь неафілійовані причину, як це було у Навального з «Кировлес». Поставки у нас не припиняються, ми продовжуємо з Олександром курирувати цей напрям, мій виїзд до Росії пов'язана тільки з пошуком спорядження для великої кількості людей в моєму підрозділі". 

Мельников пов'язав пильну увагу силовиків з тим, що конфлікт в Донбасі закінчується, межі залишаються прозорими, а багато опозиціонерів з Росії записалися в ополчення на сході України. Тепер вони можуть повернутися назад зі зброєю. 

«Пройдуть вибори, відбудеться остаточна демаркація кордонів, конфлікт буде тліючим, не буде великих боїв, залишать (донецький) аеропорт, Дебальцеве. Все залишиться на рівні дрібних позиційних боїв без розвитку. У зв'язку з цим велика кількість добровольців повернеться, тільки через нас пройшло близько тисячі чоловік, і не тільки ми займалися постачанням людей, - сказав Мельников.  

Раніше обшуки пройшли в офісі «Іншої Росії» Едуарда Лимонова, і серед можливих причин візиту силовиків політик назвав поставки вантажів в Донбас.