Терористи та російські бойовики активно маскуються під українських військових для провокацій на псевдовиборах 2 листопада, - СБУ

Служба безпеки України застерігає українців щодо участі в псевдовиборах на Донбасі 2 листопада і попереджає про можливі провокації з боку терористів, які хочуть перекласти відповідальність на українську владу

Про це повідомляє прес-служба відомства, передає Еспресо.TV.

"За оперативною інформацією СБУ бойовики і окупанти Донбасу готують провокації на дільницях та в місцях скупчення людей, для того, щоб потім покласти відповідальність за це на українську владу", - йдеться в повідомленні.

Тому в СБУ наголошують, що українські силові структури 2 листопада не застосовуватимуть жодних силових дій щодо своїх громадян – мирних мешканців Донеччини та Луганщини.

Також у відомстві кажуть, що спостерігають зростання активності бойовиків та російських підрозділів.

"На техніку наносяться написи та маркування Нацгвардії та Збройних Сил України. Бойовики перевдягаються у форму українських військових. Бандформування замовили пошиття та вже отримали більше 5 тисяч одиниць одностроїв бійців Нацгвардії. На Донбас прибувають російські журналісти. Хочемо попередити - самі вибори нелегітимні, а участь у них небезпечна для життя", - наголошують в повідомленні.