Дерев'янко влаштував заколот в партії "Воля", яка входить до "Самопомочі" Садового

Частина партії "Воля" на чолі з Юрієм Дерев'янком заявили, що незадоволені співпрацею з об'єднанням "Самопоміч" на позачергових парламентських виборах. Інша частина вважає, що це "заколот" Дерев'янка та його людей

Про "незадоволенні співпрацею" йдеться в заяві, опублікованій на офіційному сайті партії, передає Еспресо.TV.

Зокрема, "Воля" звинуватила "Самопоміч" в порушенні домовленостей, "непідтримку узгоджених мажоритарних кандидатів на окремих округах і невідповідність люстраційним і морально-етичним критеріям деяких активістів та членів об'єднання" Самопоміч ". 

"У новому парламенті партійці "Волі" сформують міжфракційне депутатське об'єднання" Воля "або депутатську групу з однойменною назвою", - сказано в заяві. 

"Народні депутати, які були делеговані Національними Зборами партії “ВОЛЯ” у спільний з Об’єднанням “Самопоміч” виборчий список (Ірина Суслова, Андрій Немировський, Олексій Кузьменко та Руслан Солодовніков) та Юрій Дерев’янко (в/о №87) підписали Меморандум людей ВОЛІ у Верховній Раді України... Національні Збори дообрали нових членів Ради партії – Ірину Суслову та Олексія Бонюка. Також до Ради партії входять Юрій Дерев’янко, Ольга Галабала та Сергій Таран", - йдеться в повідомленні.

У той же час в повідомленні прес-служби партії "Воля" в Facebook йдеться, що "На жаль, всередині "Волі" почалися зловживання повноваженнями членами Ради партії. Ми намагаємося вирішити цю проблему. Просимо не довіряти ніякої інформації, поширюваної від імені партії "Воля", крім тієї, яка публікується на цій сторінці", - йдеться в повідомленні. 

Представник "Волі" Єгор Соболєв у своєму Facebook назвав величезною помилкою прийняття в партію Юрія Дерев'янка. 

"Немає слів :(. Розбираюся. Одне можу сказати точно - величезною помилкою було залучити в партію і до створення люстраційного законодавства Юрія Дерев'янка. Це дуже талановитий шахрай, за яким стоїть величезна угруповання з викачування грошей платників податків", - написав Соболєв.

У вересні об'єднання "Самопоміч" і партія "Воля" підписали меморандум, згідно з яким ці дві політичні сили разом з громадською ініціативою "Реанімаційний пакет реформ" формують загальний виборчий список.