Литовський Червоний Хрест зібрав близько $18 тис. для мешканців зони АТО

Литовське товариство Червоного Хреста зібрало близько $18 тисяч для допомоги Східній Україні

Про це повідомила генсекретар товариства Гражина Евграфовене, передає Еспресо.TV з посиланням на Delfi.

"У цілому ми зібрали 51 тис. літів (близьцко $18 тис. - Ред.). Вони будуть переведені Міжнародному комітету Червоного Хреста, коли з нами розрахуються всі оператори коротких номерів", - сказала Евграфовене.

Пожертвування в Литві збиралися з вересня. Евграфовене стверджує, що зібрані кошти будуть використані для відновлювальних робіт, а також для купівлі медикаментів в Донецькій і Луганській областях.

"Гроші будуть витрачені на відновлювальні роботи, адже відомо, що тисячі людей відновлюють будинку в Донецькому регіоні. Також зруйнована вся інфраструктура, система подачі води. Кошти будуть виділені на різні медикаменти, адже в Донецькій і Луганській областях дуже багато пацієнтів, кілька сотень, яким потрібна допомога", - сказала генсекретар.

За її словами, різну допомогу Східній Україні також направляють товариства Червоного Хреста інших країн.

"Латвія, Естонія, Польща відправлять грошову допомогу. Австрія, Німеччина, інші держави Західної Європи, направлять добровольців та допомогу речами", - сказала Евграфовене.

Збір коштів для українців організовують й інші литовські громадські організації, гуманітарну допомогу надає уряд Литви.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ Литви засудило проведення "виборів" у самопроголошених народних республіках на Донбасі 2 листопада.