На Сахаліні поїзд на повному ходу впав у море

Поїзд зійшов з рейок в районі села Красноярське Холмського району на півдні Сахаліну; є загиблі і постраждалі, повідомила прес-служба ГУ МНС Росії по Сахалінській області

Трагедія сталася між станціями "102 км" і "Красноярська". "На повному ходу поїзд з невідомої причини впав в море. Є загиблі, але точне число людей в поїзді поки невідомо", - розповів співробітник сахалінської залізниці, повідомляє Росбалт.

В регіональному управлінні МНС додали, що рятувальникам надійшла інформація про схід з рейок двох тягачів і одного вагона.

"На місце події висунулася оперативна група Головного управління МНС по Сахалінській області. В цілях координації сил та засобів створено оперативний штаб Головного управління", - йдеться в повідомленні МНС.

Як розповіла ІА Sakh.com одна з пасажирів Вероніка Макарова, перед перевалом поїзд різко впав набік колесами догори, поштовх був настільки сильним, що повідривало сидіння і вагон "просто сплющило". Пасажирам вдалося абияк вибити скла і вилізти до того, як вагон впав прямо в море. Про потерпілих вона нічого розповісти не змогла, бачила лише, що один хлопець сильно вдарився головою, і ще, що машиніста довго не могли витягти з вагона.

За словами Вероніки, поїзд був майже повним, серед пасажирів були діти. Вона також повідомила, що людей вже частково евакуювали, багатьох постраждалих забрали родичі, вона особисто зателефонувала мамі і брату, і поки вони з родичами сиділи в машині, викликали МНС.

"Очевидно, через те що витекла солярки в деяких місцях сталося загоряння поїзда," - припустила пасажирка.

Також однією з можливих причин події могла стати негода - на Сахаліні другий день вирує циклон, який приніс сильні опади.