США попередили Росію про посилення ізоляції, якщо вона визнає псевдовибори "ЛНР" і "ДНР"

Якщо Російська Федерація визнає вибори серед сепаратистів у Донецькій та Луганській областях, їй загрожує посилення міжнародної ізоляції

Про це заявила в понеділок під час брифінгу в Вашингтоні речниця Державного департаменту США Джен Псакі, передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

"Якщо Росія визнає так звані вибори, це тільки посилить її ізоляцію в подальшому", - зазначила Псакі, додавши, що для цього США та країни Заходу мають "цілий ряд інструментів".

Речник зовнішньополітичного відомства США також зауважила, що у Вашингтоні "не визнають жодних лідерів (ЛНР та ДНР - ред.), обраних під час незаконних голосувань". За її словами, це означає, що США "продовжує працювати з центральною владою в Україні, а не з цими "лідерами".

Крім того Псакі наголосила, що Сполучені Штати "уважно стежать за ситуацією в Україні". У цьому контексті вона висловила занепокоєння ситуацією навколо Донецького аеропорту, в деяких інших районах східної України, а також у зв'язку з появою на окупованих територіях десятків нерозпізнаних військових вантажівок, які перевозили важке озброєння та військове обладнання.

"Зараз вкрай важливо забезпечити виконання Мінських домовленостей, які передбачають виконання конкретних кроків", - підкреслила речник Державного департаменту США.

Нагадаємо, Росія наполягає на тому, що Євросоюз має визнати "вибори" самопроголошених республік "ДНР" і "ЛНР".

Раніше глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні заявила, щоЄвропейський союз не визнає псевдовиборів на окупованих територіях Донбасу.