Українська співачка стала персоною нон грата в Росії і Білорусі

Українська співачка Ксена, яка жила і виступала в Білорусі, не може в'їжджати на територію країн Митного союзу

Про це пише ДеПо

Дізнавшись про трагічні події на Євромайдане, Ксена поспішила повернутися на Батьківщину. Але на митниці її незаконно затримали і кілька годин утримували в спеціальній кімнаті. При цьому у білоруських митників не було жодного документа про правомірність їхніх дій. 

«Це був нічний поїзд, і я вперше заснула в ту ніч після жахливих подій на Майдані 19 лютого. Правда, сон був недовгим, оскільки прикордонники почали перевірку документів. Вони довго дивилися в мої документи, потім повідомили про те, що мені заборонено в'їзд до Білорусі», - розповіла Ксена. 

Співачку довгий час утримували як злочинницю, але так і не змогли пояснити, чому її затримали. 

«Ніяких документів вони мені не показали і навіть не змогли аргументувати заборону на в'їзд. У мене не було ніяких порушень. Мене завели в приміщення білоруської прикордонної служби та утримували там кілька годин. Без протоколів, без документів. Вони повинні були мене допитати, але цього так і не сталося. Мені лише заявили, що відтепер я заборонений артист», - резюмувала вона. 

Уже в Києві адвокати Ксени були повідомлені про те, що співачці заборонений в'їзд на територію Митного союзу терміном на п'ять років. У Мінську у артистки залишилася нерухомість, бізнес і родичі. 

Судячи з усього, Ксена стала персоною нон-грата через активну громадянську діяльності під час Євромайдана. Співачці вдалося зібрати близько 100 тисяч гривень на допомогу протестуючим. Також вона збирала гроші для сімей, постраждалих від дій «Беркута» і виступала на Євромайдані у Львові. 

Зараз співачка живе з братом в Києві і готує патріотичну пісенну програму на підтримку єдиної України і бере участь у благодійних проектах. 

Крім того, артистка допомагає біженцям з Білорусі, яких в Україні чимало. 

«Багатьох білорусів, які підтримали Україну і побували на Євромайдані, шантажують і залякують. За присутність на Євромайдані білорусам загрожує від 15 до 25 років позбавлення волі за статтями тероризм та найманство», - каже Ксена. 

Нагадаємо, нещодавно в Україні персонами нон грата були оголошені 14 діячів мистецтва з Росії. Поки відомо, що в'їзд в Україну заборонений Михайлу Задорнову, Івану Охлобистіну і Йосипу Кобзону.