В Одесі відкрили меморіал заслуженому тренеру Прокопенку

В Одесі на вулиці Рішельєвській урочисто відрита пам'ятна дошка заслуженому тренеру України Віктору Прокопенку, якому 24-го жовтня виповнилося б 70 років

Представники одеського "Чорноморця" та донецького "Шахтаря", а також керівники Одеси та області, ветерани футболу, родичі Прокопенка і сотні вболівальників прийшли вшанувати пам'ять тренера, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на офіційний сайт "Чорноморця".

Віктор Прокопенко народився в Маріуполі. Виступав за вінницький "Локомотив", одеський "Чорноморець" і херсонський "Локомотив". Тренував "Чорноморець" і "Шахтар", а також "Ротор", московське "Динамо" і збірну України. 

Як гравець разом з "Чорноморцем" був бронзовим призером чемпіонату СРСР 1974 року. "Чорноморець" під його керівництвом двічі вигравав Кубок України та двічі ставав бронзовим призером чемпіонату України. З "Шахтарем" Прокопенко двічі ставав віце-чемпіоном України і один раз виграв Кубок України. Саме при ньому "гірники" вперше зуміли пробитися в груповий турнір Ліги чемпіонів. Як тренер "Ротора" здобув срібну і бронзову медалі чемпіонату Росії.

Помер Прокопенко 18 серпня 2007-го року.