Діаспоряни з восьми країн світу влаштували флеш-моб на підтримку України

Українці в різних країнах світу «написали» своїми тілами патріотичну фразу

Представники діаспори з восьми країн світу взяли участь у флеш-мобі на підтримку України, повідомляє VIDIA.

Його суть проста - акція має проводитися у впізнаваних місцях світових столиць: якщо Париж, то Ейфелева вежа, коли Лондон, то Букінгемський палац. Кожна з діаспор отримує по одному слову із фрази «З Україною в серці, де б ми не були!» і формує його із учасників.

Лондону дісталась частка «не». Жителі британської столиці підійшли до завдання з креативом. Спеціально для флешмобу принесли жовті та блакитні парасольки. Адже кращого символу для Туманного Альбіону годі й придумати. Тим паче, що дощило в Лондоні від самого ранку.

«Це була найперша потреба, бо на сьогодні прогнозували негоду і дощ, але бачу, що небо зараз усміхається, сонце вийшло і дощу немає», – розповіла волонтер організації «ЛондонЄвромайдан» Оксана Гарасим.

«Знаходячись тут в Лондоні – це найменше, що ми можемо зробити для нашої країни і для людей, які її захищають і підтримують в межах її території», – розповіла учасниця флешмобу Інна Коваленко.

Слово вибудовували майже півгодини. Домагаючись ідеальної картинки. Усім процесом керували фотографи. Вийшло не гірше, ніж у Парижі минулого тижня.

Українцям у Франції випало ще менше роботи, з усього речення «З Україною в серці, де б ми не були», вони формували частку «б». А наймасовіша акція відбулася в день виборів до українського парламенту в Греції. Діаспорці в Афінах – складали слово «ми».

«Ми провели даний флешмоб, щоб показати, єдність українців не тільки в Європі, але і по всьому світу», – розповів учасник флешмобу Рудольф Ягор.

Своє слово мають вибудувати також діаспора Італії, Німеччини, Грузії, Польщі та Нідерландів.

Започаткував цю акцію в Україні батальйон патрульної служби особливого призначення «Тернопіль».