Головний "тітушка" Кернеса Жилін похвастався в Росії, як усунув Гіркіна і Бородая заради Захарченка

Керівник бандформування "Оплот" Євген Жилін відзначив, що сприяв усуненню Гіркіна і Бородая від керівництва терористами «ДНР»

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу «Дождь», передає Еспресо.TV

Жилін зазначив, що нинішній прем'єр-міністр" "ДНР" Олександр Захарченко тривалий час залишався в "Оплоті" на других ролях – він підпорядковувався і радився з ним, як з лідером. "А всіх інших я прибрав. Будь-які спроби подвійного підпорядкування припинялися. Стрєлков ніколи не був його керівником. Стрєлков сам себе оголосив головнокомандувачем", - заявив лідер "Оплоту".

Він також зазначив, що просував свою організацію в Москві, а також донецький філіал "Оплот", яким керував Захарченко. "Я всіх переконав, що це та людина, яка дійсно потрібна Донецьку. Я сказав, що при всій пишності Олександра Бородая не може бути прем'єр-міністром в Донецьку громадянин Росії, житель Москви. Це неправильно. Я сказав, що сама ідеальна кандидатура - Захарченко. Я переконав. Люди поїхали і поговорили з Захарченко самі. Самі адекватно, нормально і виразно сказали йому свою позицію щодо поточної ситуації. Командна гра була хороша. Правильна командна гра", - розповів Жилін.  При цьому, з якими конкретно людьми він говорив у Москві, він не уточнив.

Лідер бандформування нагадав, що Захарченко став на чолі донецького відділення "Оплоту" в грудні 2013 року, коли "Оплот" розповсюдив свою діяльність з Харкова на низку інших міст України. "Це та людина, яка повністю поділяв устрій держави зі мною. Правильна людина і правильний чоловік. Ця людина фактично уособлював мене", - сказав Жилін.

За його словами, до квітня 2014 року прихильників організації стало вже дуже багато. Вони брали участь в захопленні різних будівель в Донецьку, але в широких колах про них не було нічого відомо. Тоді Жилін запропонував Захарченку захопити якусь будівлю так, щоб "Оплот" став більш впізнаваний. "Тоді все щось захоплювали, всі сподівалися, що буде, як у Криму. Звернемося до Росії - і все буде добре. "Оплот" була чи не єдина громадська організація, яка мала силовий блок на той момент. І ми захопили будівлю міської адміністрації та захищали його, щоб ніхто не грабував. Велика частка прийняття рішень була за Захарченком. Він розумів, куди він веде людей, навіщо і що він буде далі робити", - розповів лідер "тітушок".

За його словами, він спілкувався з Захарченком постійно, по 5-10 разів на день. І становлення бандформування "Оплот" відбувалося безпосередньо за участю Захарченка.

Нагадаємо, проти лідера харківської організації "Оплот" Євгена Жиліна, який залишив Україну,відкрито кримінальну справу.