Клімкін закликає Захід "причавити" Росію новими санкціями

У зв'язку з черговим порушенням Росією своїх міжнародних зобов'язань для Заходу було б цілком логічним посилити санкції проти РФ

Про це в інтерв'ю німецькому виданню Bild заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає Еспресо.TV з посиланням на «Європейську правду».

"Визнавши квазівибори у Східній Україні, Росія в чергове порушила свої міжнародні зобов'язання, зокрема мінські угоди. Цілком очевидно, що Кремль виявив зневажливу поведінку щодо ЄС і західного світу", - сказав Клімкін.

"Якщо Захід хоче, щоб Росія вважала його думку важливою і дотримувалася норм міжнародного права, то наступним логічним кроком має стати тиск на Кремль усіма можливими засобами. Це включає в себе посилення санкцій", - підкреслив міністр.

За його словами, проведення так званих виборів не змінить ситуації.

"Це фальсифіковані вибори, з фальшивими спостерігачами, підробленими списками виборців і нелегітимними результатами. Дійсно, деякі регіони Східної України перебувають під контролем проросійських терористів і російських військ. Але це українські регіони - і ми повернемо їх", - зауважив глава МЗС.

Нагадаємо, Росія офіційно визнала псевдовибори, які були проведені в "ДНР" та "ЛНР" 2 листопада.

Водночас Захід і міжнародні організації не визнали цих квазівиборів.