Маломуж: Після легітимізації ЛНР і ДНР терористи почнуть захоплювати нові міста

Визнання Росією виборів на Донбасі призведе до легітимізації ЛНР і ДНР, після чого головним завданням тероритстів стане захоплення нових територій

Таку думку в ефірі Еспресо.TV висловив екс-голова служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж.

"За нашими даними, Росія визнає "вибори" на Донбасі. У Кремлі будуть казати, що ми маємо поважати цей вибір",- вважає Маломуж.

Він зазначив, що завдяки цим "виборам" "відбувається реалізація планів Путіна".

"Це реалізація мінських домовленостей, але за сценарієм Путіна. Цей сценарій передбачає створення замороженого конфлікту, створення незалежних територій. У Кремлі зорієнтували Плотницького і Захарченка, щоб вони там формували незалежні держави, яка має стосунки з Києвом на рівних правах. А в перспективі приєднання до Росії",- підкреслив він. 

Маломуж зазначив, що визнання всього світу для Росії не має значення. А наступним кроком після легітимізіції терористичних угрупувань стане розширення їх військової присутності.  

"Сьогодні це легітимізація органів, створення силових структур, розширення зони впливу не тільки економічного, а й військового. Наступні стратегічні пункти це і Маріуполь, і Дебальцеве, і аеропорт Донецька. Тобто, як вони заявили, відновлення територій Донецької і Луганської республіки",-  вважає екс-розвідник.

За його думкою, терористи Донбасу будуть робити наступні кроки в двох напрямках.

"По-перше, це легітимізація і нібито співпраця з Росією, з Україною та іншими державами на рівних правах. По-друге це військові провокації, розширення військової присутності",- резюмував Маломуж.