Ми створили Антикорупційне бюро, щоб ловити нових корупціонерів, - Ємець

Народний депутат Леонід Ємець пояснив, за яким принципом люструють держслужбовців

"Закон називається "Про очищення влади", там не стоїть завдання помсти, стоїть завдання очистити українську владу від людей, які за певними критеріями не відповідають стандартам державного службовця", - пояснив він в ефірі Еспресо.TV.

"Які критерії? Більше року ця людина працювала в період Януковича на високих посадах. Саме в період Януковича корупція була централізована, одна справа коли ДАЇшник бере хабар і боїться, що його зловить СБУ чи прокуратура, потім суд посадить, а інша справа, коли він бере хабар і впевнений, що в нього все буде класно, бо прокурор знає, що він бере хабар, суддя це знає, бо цей хабар бере потім і суддя, і прокурор і йде далі на гору. Збиралося з усієї країни. Чому Табачник так багато був міністром? Тому що знав як з освіти щомісяця брати 10 млн доларів. Вся країна знала, що хабарі всюди", - підкреслив народний депутат.

За його словами, високопосадовець потрапляє під люстрацію, тому що був ланкою у цій системі, і не вживав ніяких заходів, щоб протидіяти корупції.

"Зрозуміло, що топ-посадовці обов’язково в цьому брали участь: діяльністю або бездіяльністю. 
Тому ми визначили, що людина, яка свідомо працювала на механізм централізований, не має вона право далі працювати на українську державу, бо вона ніколи не працювала на неї (на кишеню власну працювала, на начальство своє). Ми сказали: "нашим законом ми забороняємо 10 років працювати на державу". Хай прийдуть інші люди, можливо, не найкращі теж будуть, але для цього ми створили Антикорупційне бюро, щоб ловити нових корупціонерів", - наголосив Ємець.