На стрічку Іллєнка «Толока» збиратимуть гроші в інтернеті

Наразі для зйомок, що розпочалися ще півтора роки тому, не вистачає чверті коштів від загального бюджету

Фільм «Толока» готовий вже на 45%, але завершити його не вистачає грошей. Уже 15 місяців він простоює, адже дефіцит бюджету складає 25%, повідомляє УНН.

У липні Верховна Рада заявила, що фільм буде профінансований з державного бюджету. «Були б гроші, ми відразу готові приступити до роботи», каже автор сценарію, режисер-постановник та генеральний продюсер кінофільму Михайло Іллєнко.

Після перерви, повертаючись до виробництва фільму, команда «Толоки» закликає всіх охочих об’єднатися навколо екранізації твору Тараса Шевченка «У тієї Катерини хата на помості».

4 листопада розпочалася краудфандингова кампанія фільму на Спільнокошті. За 200 днів через онлайн-механізм планується зібрати 2 млн. гривень.

За словами режисера, за оптимістичного сценарію - якщо вдасться знайти необхідну суму - фільм вийде на екрани у жовтні наступного року.

Нагадаємо, стрічка Михайла Іллєнка «Толока» - це екранізація романтичної балади Т.Шевченка «У тієї Катерини хата на помості...», приурочена до 200-річчя Великого Кобзаря.

Зйомки стрічки розпочалися у лютому 2013 року, проте через брак коштів, роботу над нею вимушені були зупинити, відзнявши половину матеріалу. Виробництво картини здійснює компанія ТОВ “»ЛЛЄНКО ФІЛЬМ» за підтримки Державного агентства України з питань кіно.