Проти нардепа Яценка відкрили справу за погрозу вбивством, - ЗМІ

На Черкащині розпочато 19 кримінальних проваджень за фактами порушень законодавства під час виборчого процесу. Зокрема, одне - за погрозу вбивством

Як повідомили Еспресо.TV в прокуратурі Черкащини, про це сьогодні під час прес-конференції повідомив виконувач обов’язків прокурора області Іван Шевченко.

«На сьогодні до органів внутрішніх справ області надійшло 146 заяв та повідомлень указаної категорії, з яких 19 внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Зокрема, 5 з них за фактами перешкоджання здійсненню виборчого права; 3 – за надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців або фальсифікацію виборчих документів; 2 - за підкуп виборців; 2 – за викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства; 1 – за погрозу або насильство щодо державного чи громадського діяча та 1 – за погрозу вбивством», - зауважив Іван Шевченко.

«Чоловіку о 10.00 ранку надійшов телефонний дзвінок від кандидата в народні депутати Антона Яценка, який в ході розмови висловив погрозу вбивства, яку останній сприйняв, як реальну підставу побоюватися за власне життя», – повідомив  Шевченко, пише «Про Все».

Загалом, до органів прокуратури області надійшло 24 заяви і повідомлення з питань порушень виборчого законодавства, з них 20 скеровано до органів внутрішніх справ, 2 до відповідної окружної виборчої комісії та 1 до слідчого відділу прокуратури області.

Заяви стосувались питань втручання у роботу територіальних виборчих комісій, вчинення тиску на їх членів, погроз заподіяння шкоди життю та здоров’ю кандидата у народні депутати, незаконної агітації, пошкодження невідомими особами агітаційних матеріалів, підкупу виборців та інших порушень виборчого законодавства.