Російська пропагандистська машина в хаотичному пошуку нових форматів, - медіаексперт

Медіаексперт Олександр Чекмишев пояснив, чому в Росії народжуються такі несенітниці, як "клаптик землі для нацгвардійців з рабами" і "розіп'ятий хлопчик"

На його думку, російська пропагандистька машина в хаотичному пошуку нових форматів. Про це він сказав у ефірі Еспресо.TV

"Адже багато з того, чим лякали росіян і світ, це все десь розтануло, того всього вже немає. Лякали українськими фашистами – немає фашистів, лякали націоналістами на президентських виборах – їхні представники набрали менше Рабіновича. На цих парламентських виборах "Свобода" не подолала бар’єра. Тому хаотично щось нове треба шукати: вигадувати про "клаптики землі для нацгвардійців з рабами". Уже знову ж таки, не спрацьовують жахливі картинки про розіп’ятих хлопчаків і відбувається пошук нині там: що краще – війна чи мир. Чи стане війна мобілізуючим фактором на спаді економіки чи ні?", - пояснив він. 

Медіаексперт додав,що Росія дійсно нагнітає ситуацію, але сам цей факт використовується як певний дипломатичний інструмент.

"У всі часі російська дипломатія використовувала такі інструменті. Війна для Путіна – крайній аргумент, адже санкції працюють, бачимо що відбувається з нафтою, курсом. Бачимо соціологію, що рейтинг Путіна падає і наражатися суто на військовий конфлікт, коли Україна все таки використала той період перемир’я і дещо поліпшила свою оборону, стан військ і поповнила технікою. Тому зараз це вже не "бліцкриг", а зараз – це означає набагато більші жертви, тисячі і тисячі цинкових трун в різні регіони Росії", - сказав Чекмишев і додав, що це вже означає переоцінку ейфорії "Кримнаш" і найвірогідніше російське керівництво до останнього намагатиметься не використовувати "військову карту".