Суд подовжив арешт опального мера Слов'янська Штепи на 2 місяці

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ (ВССУ) продовжив утримання Нелі Штепи під вартою ще на 2 місяці

Також, ВССУ визначить, який суд розглядатиме справу щодо екс-мера Слов'янська, передає Еспресо.TV з посиланням на "Интерфакс-Україна".

"Направити виробництво за звинуваченням Штепи Нелі Ігорівни в скоєнні кримінальних виробництв, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, які спричинили загибель людей - ред) і ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи або організації - ред) Кримінального кодексу України до Апеляційного суду Харківської області для звернення до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ для визначення підсудності ", - йдеться в визначенні, винесеному колегією суддів Червонозаводського райсуду Харкова в середу. 

У мотивувальній частині ухвали суд посилається на те, що злочини, інкриміновані Штепе, відбувалися на території м.Слов'янська (Донецька область), тобто не в рамках територіальної юрисдикції Червонозаводського райсуду Харкова. Крім того, свідки по справі живе в Слов'янську і, якщо їм доведеться їздити на суд до Харкова, це може привести до затягування строків розгляду справи. 

Суд також продовжив утримання Штепи під вартою ще на 2 місяці - до 9 січня 2015 

Як повідомлялося, Штепа була заарештована 13 липня на 2 місяці. 9 вересня Червонозаводський райсуд Харкова продовжив їй запобіжний захід на 2 місяці. 

.