У Росії відібрали два "золота" чемпіонату Європи і світовий рекорд через допінг

Міжнародна федерація плавання скасувала всі досягнення російської естафетної команди починаючи з 31 жовтня 2013 року через допінг-скандал з Юлією Єфімовою

Міжнародна федерація плавання (FINA) позбавила збірну Росії двох золотих медалей, здобутих в естафетах на чемпіонаті Європи з плавання на короткій воді 2013 року в Данії, й анулювала один світовий рекорд через участь в них викритої у вживанні допінгу Юлії Єфімової, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "ТАСС".

Лідер жіночої збірної Росії брала участь у чемпіонаті Європи в 25-метровому басейні в двох естафетах. 13 грудня вона пливла другою у змішаній комбінованій естафеті 4х50 метрів. У цій дисципліні росіяни встановили також світовий рекорд, який через 8 днів був побитий збірною США. 

15 грудня Єфімова стала співавтором ще одного світового рекорду - в жіночій комбінованій естафеті 4х50 м. Друге місце тоді посіла команда Данії, яка відповідно до останнього рішення ФІНА тепер носить титул чемпіона Європи і є володарем світового рекорду.

Як уже повідомлялося, у травні-2014 антидопінгова комісія Міжнародної федерації плавання дискваліфікувала Єфімову на рік і чотири місяці за вживання допінгу.