Частину Інститутської перейменують у Героїв Небесної сотні

Понад 60% киян підтримали ініціативу з перейменуванням вулиці

Громадські обговорення щодо перейменування вулиці Інститутської тривали з серпня. Тепер рішення громади відомо і справа – за сесією Київради, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на заяву депутата, голови комісії з питань культури та туризму Київради Ігоря Луценка у "Фейсбук".

«Вирішили назвати вулицю Героїв небесної сотні (був варіант просто «Небесної сотні»). Найбільш гаряче обговорення – чи повністю Інститутську міняти, чи частково. Вирішили частково – від Хрещатика до Ольгинської», - написав Ігор Луценко.

Депутат також анонсував перейменування ще низки вулиць Києва.

«Комісія з питань перейменувань при міському голові прийняла декілька рішень. По-перше, рекомендувала Київраді повернути історичні назви: Фрунзе – Кирилівська, площа Дзержинського – Либідська площа», - зазначив він.

«Також схвалила і рекомендувала організувати громадське обговорення перейменувань: вулиця Металістів – академіка Брайчевського», - додав Луценко.

Окрім цього, він додав: «Відмовили ми у перейменуванні вулиці Чернігівської чи Старобориспільської на вулицю генерала Пузікова (Пузіков – радянський генерал, воював проти українських військ,починаючи з 20-х років минулого століття, аж до кінця другої світової)».