Джемілєв остаточно втратив зв’язок з "депортованим" у Росію сином

Національний лідер кримських татар Мустафа Джемілєв, якому російська влада заборонили в'їзд на територію анексованого Криму, востаннє бачився з дружиною влітку, а з заарештованим сином зв'язку немає взагалі

Про це він сказав виданню ДеПо, передає Еспресо.TV.

За його  словами, востаннє він бачився з дружиною приблизно в червні. «Ми разом до Польщі їздили, після цього не бачився», - розповів Джемілєв.

При цьому з сином Хайсером спілкуються тільки адвокати. «Він в Росії, зв'язку з ним немає. Адвокат там є», - повідомив Джемілєв і додав, що Хайсеру продовжили арешт на два місяці і «потім хочуть судити за своїми законами».

Нагадаємо, сина Мустафи Джемілєва Хайсер вивезли з кримського СІЗО в Краснодарський край, незважаючи на рішення Європейського суду з прав людини і рішення слідчих органів України, які вимагають звільнення Хайсер Джемілєва з-під варти.

Зазначимо, що Хайсера Джемілєва затримали у травні поточного року у Бахчисараї - йому інкримінували навмисне вбивство (ст. 115 КК України). Однак, Апеляційний Суд міста Києва розціний його дії як вбивство з необережності. Європейський суд з прав людини також виніс рішення звільнити Хайсера з-під варти. Утім, Росія це рішення відмовляється виконувати.