Батьки "обколотого карателями" хлопчика були в шоці від новини про власну смерть

Після виходу в ефірі російського каналу "НТВ" сюжету про хлопчика, нібито постраждалого від Національної гвардії України, облдержадміністрація Донецька встановила особу неповнолітнього і розшукала його "убитих" батьків

Про це повідомив сайт Донецької облдержадміністрації, після появи на НТВ сюжета, в якому  вони використали хвору дитину для історії про "катування нацгвардійцями", передає Еспресо.TV.

Хлопчик дійсно існує. Його звуть Станіслав. Він народився в 2002 році. Перебуває на обліку в службі у справах дітей Красноармійської райдержадміністрації як схильний до бродяжництва. Він неодноразово тікав з дому, потрапляв до притулку, звідки його повертали в родину.

У дитини є батьки, у яких велике домогосподарство в селі Червоний Лиман Рівненського сільради Красноармійського району. Крім Станіслава в родині ще троє дітей, молодшому з яких два місяці.

"Це хвора дитина з встановленим діагнозом. Він часто говорить неправду. Може ходити по селу і розповідати перехожим, що він усиновлена, хоча це не відповідає дійсності. Може збрехати про що-небудь іншому", - розповідає начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Віра Сагайдак.

Батьки хлопця з жахом побачили на каналі "НТВ" сюжет про свого сина, де говорилося, що їх самих «вже немає в живих». Відразу звернулися до райдержадміністрації, де повідомили, що представники Національної гвардії України або інших військових формувань в їх сім'ю не приходили, тому не застосовували до них силу і тим більше не вбивали, як про це розповіли російські ЗМІ.

На прохання батьків допомогти встановити місцезнаходження їхнього сина, спеціалісти служби у справах дітей з'ясували, що Станіслава утримують в Донецьку. У так званій «ДНР» батькам запропонували з документами приїхати в захоплену будівлю облдержадміністрації.

Зараз через відсутність зв'язку з батьками облдержадміністрація не володіє інформацією, чи вдалося їм забрати хлопця.

Російські ЗМІ вже не вперше використовують дітей в інформаційній війні проти України. Влітку відразу після звільнення Слов'янська повідомлялося про розп'яття хлопчика на центральній площі міста, а з початку антитерористичної операції російські ЗМІ неодноразово розповідали про те, що представники Нацгвардії в звільнених населених пунктах їдять немовлят.