СБУ відкрила справу за обстріл школи у Донецьку

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом обстрілу школи в Донецьку

Про це повідомив під час брифінгу речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, передає Еспресо.TV.

Він також відзначив, що снаряд прилетів з Макіївки, яка контролюється бойовиками. Саме звідти практично щодня обстрілюються позиції українських військових та житлові квартали. 

Лисенко наголосив, що на місці вибуху одразу ж з'явилися російські журналісти, що свідчить про спланованість цієї акції. 

Нагадаємо, вчора внаслідок влучання снаряда з боку зони бойових дій у спортивний майданчик школи №63 за адресою вулиця Степаненко, 10 у Донецьку  загинули 2 підлітків, ще 3 зазнали поранень різного ступеня тяжкості і знаходяться в медичних установах міста.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав керівництво ОБСЄ терміново направити своїх спостерігачів на місце падіння снаряда у школі №63 Донецька.

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International також закликала до негайного і неупередженого розслідування загибелі і поранення дітей. 

В Міністерстві закордонних справ в свою чергу поклали відповідальність за загибель двох дітей на спортмайданчику біля школи в Донецьку на бойовиків і надали відповідні докази їх провини