В окупованому Криму заборонять перепродаж землі

Заборону на перепродаж земельних ділянок, що виділяються кримчанам в індивідуальне користування, введуть в Криму, щоб уникнути спекуляцій на ринку землі

Про це повідомив так званий міністр майнових і земельних відносин окупованого Криму Олександр Гордецький на прес-конференції в Сімферополі, передає Еспресо.TV, з посиланням на "РИА Новости".

Терміни мораторію уточнюються, на сьогодні розглядаються варіанти п'ять або сім років.

"Це (мораторій, - Ред.) вводиться для того, аби уникнути спекуляцій, уникнути перепродажу", - підкреслив Гордецький.

Крім того, під час отримання земельної ділянки для індивідуального будівництва або сільськогосподарських потреб планується закріпити положення, згідно з яким освоєння ділянки повинно початися протягом трьох років, в іншому випадку вона може бути відчужена назад.

Все це, на думку "міністра", дозволить уникнути фактів неефективного використання земель.

"Багато хто бере (землю, - Ред.), а не користується, в результаті землі простоюють, податків немає. Не можна допустити формування вторинних ринків землі, коли земля не використовується, а її власник просто чекає свого часу, щоб на цьому заробити", - сказав він.

Всі ці норми будуть прописані в регіональному законі, який планується найближчим часом винести на розгляд державної ради республіки, після узгодження з міністерством економічного розвитку РФ.

"Документ уже практично знаходиться на виході, він фактично повністю розроблений", - підкреслив Гордецький. За його словами, це робиться для того, щоб кримчан не "зіпсувало" земельне питання.

Законопроектом також передбачено право на безкоштовне надання земельної ділянки для індивідуального житлового будівництва всім нужденним.