Волинець: Нам необхідно забрати українське вугілля з Донбасу

Голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець вважає, що необхідно забрати вугілля, яке видобуто на території українських шахт, за яке заплачено зарплатню шахтарям і виділені гроші держпідтримки

Таку думку він висловив в ефірі Еспресо.TV.

"Ми маємо катастрофічну ситуацію з запасами палива для теплоелектростанцій, а також для теплоцентралей. А те вугілля, що зараз завозиться з Африки, його взимку вистачить меньше на одну добу з кожного корабля на споживання ТЕС і ТЕЦ. Тому що планується на червень-липень поставляти і споживати і 102-104 тис тон, а корабель вміщує 75-80 тис тонн",- вважає Волинець. 

"Тому нам конче необхідно забрати вугілля, яке видобуто в українських шахтах Донбасу",- заявив він.

За словами гірника, у сепаратитів також є необхідність продавати вугілля Україні

"Сепаратистам нікуди дівати вугілля, виробництво стоїть. Вони не хочуть віддавати його населенню, віддають лише по півнорми від необхідного. Тому воно там є і потрібно йього забрати",- сказав Волинець. 

"Вугілля потрібно взяти хоча б за півціни. Замість того, щоб купувати не дуже якісне вугілля за 100-150 доларів у ПАР",- резюмував він.

Волинець підкреслив, що вирішення цієї проблеми є надважливим для української влади.

"Інакше буду аварійне вимкнення світла по всій країні, будуть вимикатися цілі області, будуть виведені з ладу теплоцентралі",- вважає гірник.