За попередніми даними, актор Девотченко помер від серцевого нападу

Але точну причину смерті Олесія Девотченко встановить судово-медична експертиза

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на джерело в поліції.

Співрозмовник агентства зазначив, що на тілі актора є зовнішні ушкодження (забої на ногах і травма голови), але експерти сумніваються, що саме вони могли привести до його загибелі.

Слідство вважає, що Девотченко міг отримати пошкодження, впавши в стані алкогольного сп'яніння. У квартирі актора виявлені пляшки з-під алкоголю. Раніше друг актора розповів, що напередодні смерті спілкувався з Девотченко, і той був сильно п'яний.

Олексій Девотченко, відомий глядачеві в основному по телесеріалів «Бандитський Петербург», «Убойная сила» і «Золоте теля», був знайдений мертвим біля дверей своєї московської квартири ввечері 5 листопада. Очевидці повідомили, що актор лежав у калюжі власної крові.

Нагадаємо, актор був виявлений мертвим у квартирі на Алтуфьевское шосе, будинок 100. У столичному ГУ МВС підтвердили, що за даною адресою було виявлено тіло чоловіка 1965 народження, але не назвали імені загиблого.

Зазначимо, що актор Олексій Девотченко був палким противником політики Путіна: є членом Об'єднаного громадянського фронту в Санкт-Петербурзі, учасником "Маршів незгодних". 10 березня 2010 року підписав звернення російської опозиції "Путін повинен піти".

18 листопада 2011 року в своєму блозі в "Живому журналі" Олексій Девотченко оголосив, що відмовляється від звання "Заслужений артист Росії" і двох Державних премій Росії на знак протесту проти політики російського президента.