Адвокат Надії Савченко не впевнений, що вона скоро з'явиться у Верховній Раді

Захисник української льотчиці Надії Савченко, яка перебуває у полоні в Росії, Марк Фейгін не надто оптимістичний у своїх прогнозах щодо її майбутнього звільнення через статус народного депутата

Таку думку він висловив у ефірі Еспресо.TV.

"Я б теж цього хотів, але я за натурою більше песиміст. Я виходжу з гіршого сценарію: влада тупо піде на те, щоб довести справу до розгляду по суті. Процес і взагалі-то кажучи відкритий публічний процес для них вже поразка", - сказав він і пояснив: "Уявіть, все, про що ми з вами вже говоримо, звучатиме на суді, при чому з серйозною доказовою базою, це ж не тільки свідчення очевидців, а й, наприклад, білінг телефону Надії Вікторівни, інші свідоцтва, матеріальні докази, які свідчитимуть на її користь, що вона не причетна до подій загибелі журналістів Волошина і Корнелюка". 

Саме тому російська влада не допустить відкритого процесу, вважає Фейгін. 

"Формально, звичайно, такий суд може пройти, але ж влада цього не хоче, розуміючи, на що він перетвориться, він перетвориться на судилище над агресивною політикою Кремля щодо України, поза всяких сумнівів. І без того проблем і клопотів у Кремля багато. До чого їх множити?", - зазначив адвокат.

Фейгін не виключає і позитивного сценарію розвитку подій.

"Тому я не виключаю і другого сценарію, що вони не доведуть справи по суті, а скористаються будь-чим із технічних хитрощів. Зокрема, якщо Надія Вікторівна, ставши депутатом Верховної Ради, надалі, до кінця року, стане делегатом ПАРЄ, це дає дипломатичний імунітет, і тим самим звільнить її від кримінальної відповідальності. Це питання техніки.

Ми, наприклад, подамо клопотання про припинення справи через відсутність складу злочину. Це цілком процесуальна дія, законну дію і наслідок його задовольнять в силу об'єктивності даних, які зібрані цим всебічним, законним, об'єктивним розслідуванням. Якщо таке станеться, то це найкращий з варіантів, в який я насилу вірю, але не виключаю", - сказав Фейгін.