Поранені гвардійці прибули на реабілітацію до Хорватії

Серед бійців, які відновлюватимуть здоров’я за кордоном і капітан Олександр Макеєнко, який вижив після падіння Мі-8, підбитого терористами 29 травня поблизу Слов’янська

7 листопада 8 військовослужбовців Національної гвардії України, які зазнали поранень у ході АТО, прибули на лікування та реабілітацію до Республіки Хорватія, повідомляє прес-служба Нацгвардії, передає Еспресо.TV.

У Міжнародному аеропорту Загреба гвардійців зустрів посол України в Хорватії Олександр Левченко та супроводжував поранених до медичного закладу.

Наразі бійці проходять діагностику у одному із найбільших госпіталів Хорватії.

А вже найближчими днями для бійців розпочнеться тривалий курс реабілітації у Вараждінські Топліце, - одному із лікувальних курортів Хорватії, які відомі своїми термальними джерелами.

Хорватська сторона одна із багатьох країн, які відгукнулися на прохання українського МЗС допомогти у лікування поранених українських воїнів.

Напередодні Мінохоронздоров’я спільно з Міністерством закордонних і європейських справ Хорватії опрацювали всеохоплюючий план щодо забезпечення лікування та реабілітації групи поранених українських військових.

Зокрема, зазначений план передбачає, що Мінохоронздоров’я прийме за рахунок хорватської сторони військовослужбовців Національної гвардії зі схожими пораненнями та забезпечить їм повний курс групового лікування та реабілітації в Хорватії протягом 30-45 днів.

У медичних закладах Хорватії поранені пройдуть повне діагностування та обстеження, а також, при необхідності, оперування, повний курс терапії та психічну і фізичну реабілітацію.

Також завдяки Посольству України в Республіці Хорватія з поранених українських військових увесь час будуть супроводжувати два волонтери-перекладачі.

За інформацією Посольства до процесу спілкування та підтримки військовослужбовців Нацгвардії буде активно долучатися, зокрема, і українська діаспора.