Портнов, якого розшукує Генпрокуратора, отримав Шенген і полетить до Цюріха

Колишній заступник голови адміністрації президента Андрій Портнов, який підозрювався ГПУ у причетності до подій на Майдані Незалежності взимку 2014 року, отримав шенгенську візу та планує відправитися до Цюріха чи Брюсселя

Про це Портнов сам написав на своїй сторінці у "Фейсбуку", повідомляє Еспресо.TV.

"Осягнути міжнародні санкції спробую в Цюріху або Брюсселі. Офіційні контакти з владою європейських країн закінчилися вчора (7 листопада) видачею мені довгострокової візи до Швейцарії", - йдеться в повідомленні.

Також Портнов зазначив, що направив в європейські органи докази фальсифікації українською владою кримінальних справ, що стали підставою для введення відносно нього міжнародних санкцій у вигляді заморожування неіснуючих активів і рахунків.

"За ці 8 місяців європейські органи дійшли висновку, що у мене немає ніяких рахунків і активів і заморожувати у мене нічого", - написав Портнов.

Зазначимо, Портнов був одним з перших українських посадовців, щодо яких ЄС наклав обмеження у вигляді заборони в'їзду а арешту активів. Таке рішення було ухвалене ще 6 березня.

Разом з тим соратнику Януковича вдалося обійти заборону ЄС, скориставшись тим, що Швейцарія доєднадлася не до всіх санкційних рішень Євросоюзу

Як відомо, ГПУ розшукувала Андрія Портнова, який підозрюється у причетності до масових вбивств активістів у центрі Києва в період з 18 по 22 лютого 2014 року. 

У листопаді 2014 року прокуратура всьоме програла Портнову у суді: Печерський райсуд Києва задовольнив черговий позов Портнова до ГПУ та визнав незаконною переписку Генеральної прокуратури України з Євросоюзом щодо Портнова.