Суд таки дозволив затримати "Топаза"

Київський районний суд Харкова дав дозвіл на затримання антимайданівця Ігоря Кромського на прізвисько "Топаз"

Про це повідомив перший заступник прокурора харківської області Валерій Романов, ипше Інтерфакс Україна.

За його словами, у четвер, 6 листопада, "у зв'язку з тим, що Кромський ховається, судом дано дозвіл на його затримання".

"Йому закидають незаконне заволодіння транспортним засобом, активну участь у масових заворушеннях, які супроводжувалися погромами, підпалами і знищенням майна, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України", - повідомив Романов.

Як відомо,  Кромський був учасником охорони Антимайдан в Маріїнському парку в Києві. Став відомий по позивному "Топаз" після появи в мережі Інтернет відео, знятого в таборі "Антимайдан".

Кромський був затриманий 28 березня в рамках кримінального провадження, відкритого за фактом штурму Харківської облдержадміністрації 1 березня. Його підозрюють в організації масових заворушень (ч.1 ст.294 КК України).

7 квітня Кромський втік з-під домашнього арешту.

25 квітня співробітники Служби безпеки України затримали Кромського під час зустрічі з журналістами російського телеканалу LifeNews.

26 квітня Київський районний суд Харкова ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави до 28 травня. Пізніше терміни утримання під вартою неодноразово продовжувалися.

У вересні Київський районний суд Харкова змінив запобіжний захід з арешту на особисте зобов'язання Гнату Кромському. Після цього глава МВС Арсен Аваков заявив, що "процес ідіотизму зупинено", і"Топаз" залишиться за гратами.

Однак пізніше стало відомо, що Кромський та ще 9 підозрюваних у справі про збройні напади на виборчі дільниці в Новоайдарському районі Луганської області на виборах президента, вже перебувають на волі.