Рубан: "Бєс" живий, але на Донбас не повернеться

Лідер бойовиків Ігор Бєзлер на прізвисько "Бєс" живий, проте ніколи не повернеться на Донбас

Про це в ефірі Громадського телебачення заявив очільник волонтерської організації з обміну полонених “Офіцерський корпус”, генерал-полковник Володимир Рубан, передає Еспресо.TV.

“По-перше, Ігор Бєзлер живий. Цьому є підтвердження: розмова після поширення Данилюком новини про його смерть. По-друге так, він навряд повернеться в „ДНР“, так само, як і Стрілков. Пов’язано це з тим, що, мабуть, зараз підчищують та прибирають всі ті неприйнятні моменти і самостійних командирів, які в деяких випадках можуть повестися непрогнозовано”, — сказав він.

За словами Рубана, Бєзлер — “доволі складний та своєрідний командир”.

“З ним важко вести переговори і, дійсно, він не визнавав "ДНР" як якусь юридичну державу або як республіку, він не бачив у них своїх командирів”, — зазначив офіцер.

Нагадаємо, після "відставки" Бєзлера, в Горлівку прибули підрозділи російської армії. Прихильники терориста "Бєса" чинили їм запеклий опір. 

Згодом лідер горлівських терористів передав через свого прес-секретаря, що більше ніколи не повернеться в місто

7 листопада стало відомо, що російським військовим вдалося остаточно нейтралізували бойовиків Бєзлера у Горлівці. На цьому наполягає, зокрема, екс-радник міністра оборони Олександр Данилюк.

Однак у Службі безпеки України поки немає підтвердження інформації щодо ліквідації одного з лідерів терористів Ігоря Бєзлера ("Бєса"). Водночас загибель "Бєса" заперечив так званий спікер "парламенту" самопроголошеної "Новоросії" колишній нардеп Олег Царьов.