В ООН сподіваються за рік впоратися з проблемою Еболи

Спеціальний посланник Генерального секретаря ООН по боротьбі з вірусом Еболи Девід Набарро висловив надію, що до кінця 2015 року зусиллями міжнародної спільноти вдасться перемогти поширення світом вірусу Ебола

Про це йдеться в повідомленні Центру новин ООН, передає Укрінформ.

"Надзвичайні глобальні заходи у відповідь на Еболу, вжиті протягом останнього місяця, вселяють надію, що спалах можна буде приборкати до кінця наступного року", - цитує прес-служба ООН Девіда Набарро.

Водночас, як заявив спецпосланник генсека ООН, поки що "не зроблено навіть чверті від того, що необхідно для стримування хвороби".

За даними Місії ООН з надзвичайного реагування на Еболу, станом на сьогодні зараження вірусом виявлено у 13110 осіб. 4828 людей, що заразилися, померли.

При цьому зазначається, що впродовж останніх чотирьох тижнів темпи поширення вірусу в деяких районах Західної Африки сповільнилися. В інших "гарячих точках" він продовжує поширюватися на тому ж рівні, що й місяць тому.

Тим часом, міжнародна спільнота виділяє допомогу для боротьби з епідемією. Так, у суботу влада Люксембургу повідомила про надання двох літаків для евакуації міжнародних співробітників, які заразилися Еболою у Гвінеї, Ліберії чи Сьєрра-Леоне. Австралія поінформувала про намір направити в ці країни медперсонал та виділити 26 млн. доларів на боротьбу з вірусом. Японія оголосила про готовність надати близько 4 мільйонів доларів США кожній з трьох країн.