Генпрокуратура викликала міністра Продана на допит, - ЗМІ

Генпрокуратура України викликала сьогодні на допит міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Продана

Про це повідомили в прес-службі міністра, передає РБК-Україна.

"Викликаний на допит в Генпрокуратуру на сьогодні", - відзначили в прес-службі. При цьому там не змогли сказати, чи відправиться Продан на цей допит. "Офіційно цього в графіку міністра поки немає", - відзначили в прес-службі.

Інших деталей там не надали, заявивши, що вони підуть пізніше.

За даними ЗМІ, ГПУ відкрила кримінальне провадження про розтраті і привласненні майна в Міненерго шляхом зловживання службовим становищем. Фігурантом справи виступає Продан, пише РБК.

Також раніше "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело у правоохоронних органах повідомляло, що правоохоронні органи розслідують кримінальне провадження, пов'язане з порушеннями під час закупівлі вугілля з ПАР.

"Розслідується кримінальне провадження, пов'язане із закупівлею вугілля з ПАР, проводяться слідчі дії", - повідомив співрозмовник.

За інформацією джерела, деякі слідчі дії, які проходять у рамках цього провадження, стосуються і глави Міністерства енергетики та вугільної промисловості Юрія Продана.

При цьому джерело не уточнило, яким саме чином ці слідчі дії стосуються глави Міненерговугілля.

У свою чергу сам глава Міненерго Юрій Продан у коментарі Українській правді зазначив: ціна на вугілля з ПАР формувалася на підставі цін виробника, транспортних витрат і фрахту судна.

"Я бачив контракти Укрінтеренерго і вони є ринково обґрунтованими. Є дані по контрактах "Центренерго": 509 000 вугілля російського походження, 250 000 - ПАР, 320 000- вугілля українського походження", - зазначв він.

За словами Продана, диверсифікація поставок вугілля – "дуже важливе завдання уряду і воно актуальнее не лише для державних компаній, а й для приватних гравців, тому що не можна себе заганяти в залежність від російських гравців".