Канадські винищувачі перехопили російський літак-розвідник над Балтійським морем

Два канадські винищувачі були змушені перервати навчання, оскільки був помічений російський літак

Канадські ЗМІ повідомляють, що це відбулося в суботу, передає Еспресо.TV з посиланням на Delfi.

Цю інформацію підтвердила прес-секретар командувача Авіаційній базою ВПС Єва Гульбінене, яка сказала, що 8 листопада канадські винищувачі перехопили над Балтійським морем російський літак.

За повідомленням канадських ЗМІ, винищувачі знаходилися в повітрі, це був час їхнього звичайного тренування, проте навчальні плани були зірвані після обіду в суботу, оскільки над Балтійським морем з'явився літак, що не належить країнам НАТО.

Пілоти перехопили і візуально ідентифікували літак російських ВПС у повітряному просторі Литви та над міжнародними водами. Літак був сфотографований.

Представники НАТО повідомляють, що помічений літак використовується для ведення електронної війни та розвідки.

"Ми пишаємося своїми чоловіками і жінками в Литві. Своєю важкою працею вони від імені нашого народу показують світові, що Канада стоїть заодно з союзниками по НАТО в обставинах українських подій. Наші пілоти - одні з найкращих в світі, вони демонструють, що Канадські ВПС готові до будь-якого виклику", - сказав міністр національної оборони Канади Роб Ніколсон.

Нагадаємо, минулого тижня у Литві стартували навчання "Залізний меч" (Iron Sword), в яких беруть участь понад 2,5 тис. військових з дев'яти країн - членів НАТО.