Росія перекинула на Донбас ще кілька колон танків і НОН, - Радбез

Росія продовжує відправляти найманцям на Донбас допомогу у вигляді військової техніки та живої сили

Про це сьогодні на брифінгу заявив керівник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, передає Еспресо.TV.

Так, за його даними, 8 листопада було зафіксовано пересування у напрямку міста  Сніжне двох колон військової техніки, у складі яких  50 тентованих КАМАЗів. «Майже кожен з них буксував артилерійську установку», - сказав Лисенко.

Крім того, він повідомив, що вчора було зафіксовано рух ще однієї колони, у складі якої танки і самохідні артилерійські установки НОНА.

За даними РНБО,  у складі колон помічені танки Т-64, Т-74, ракетні зенітні установки, радіолокаційні станції тощо. "Їх дійсно дуже багато, але казати про якусь дуже потужну техніку, наприклад "Іскандер" не можемо. Є інформація, що вони дислокуються на території Росії неподалік від кордону з Україною, але на нашу територію не заходили", - поінформував речник РНБО.  

Також вчора  представники моніторингової місії ОБСЄ зафіксували конвой з 17-ти вантажівок ЗІЛ біля міста Свердлове, що на 15 км східніше Донецька. При цьому 5 вантажівок транспортували системи залпового вогню «Град».

Ще один конвой вантажівок КамАЗ спостерігачі зафіксували біля міста Зугрес. 12 з них транспортували 122-міліметрові гаубиці. 

Лисенко також зазначив, що наразі зберігається концентрація сил бойовиків  вздовж  лінії розмежування.