У Києві затримано пенсіонера-жартівника за мінування урядових будівель

У Києві міліція затримала 69-річного місцевого жителя, який, будучі напідпитку, поскаржився правоохоронним органам на "замінування" всіх урядових будівель "негативною енергією"

Про це повідомляє Еспресо.ТV з посиланням на прес-службу ГУМВС України в Києві.

Працівники міліції знайшли чоловіка вже за 15 хвилин, бо той представився і назвав свою адресу, жадаючи зустрічі з правоохоронцями.

"69-річний місцевий житель пояснив, що протягом дня вживав алкогольні напої та міркував про закони життя. Зрештою "філософ" дійшов висновку, що влада погано працює, тому що всі адміністративні будівлі заміновані...негативною енергією", - повідомили в міліції.

Також п'яний правопорушник заявив, що він - колишній науковець і запропонував допомогти "розміновувати" урядові будівлі від негативу.

"Під час спілкування з працівниками міліції поводився дивно, якщо не сказати неадекватно", - відзначили в ГУМВС.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 259 КК України "Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності". Санкція статті передбачає великий штраф або арешт до шести місяців, або обмеження волі до трьох років. Стан алкогольного сп'яніння фігуранта при винесенні вироку є обтяжуючою обставиною.

При цьому всі "заміновані" об'єкти міліція перевірила і не виявила ніяких вибухонебезпечних предметів або матеріалів.