У МВС здогадуються, хто міг організувати теракт у харківському пабі

Кількість постраждалих внаслідок вибуху в харківському рок-пабі «Стіна» зросла до 13-ти, двоє з них - у тяжкому стані

Про це у своєму «Фейсбуці» повідомив радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк, передає Еспресо.TV.

За його словами, вибух у пабі "Стіна" має всі ознаки цілеспрямованого терористичного акту. "Метою російських терористів може бути залякування місцевого населення задля спроб дестабілізації ситуації в східних регіонах України. За попередніми висновками можна стверджувати, що проглядається спланована диверсія. Не виключено, що за цим цинічним злочином може стояти агентура ФСБ", - написав Шкіряк.

"Варто зазначити, що спецслужби РФ вже давно діють методами фанатиків-естремістів, організовуючи масштабні теракти з багаточисельними жертвами навіть у себе в Росії. Імперія зла не рахується з людськими життями", - наголосив радник міністра.

Він також зазначив, що МВС з'ясувало обставини, які передували події і встановило усіх присутніх на момент вибуху. Для розкриття резонансного злочину створили міжвідомчу слідчо-оперативну групу в складі досвідчених фахівців УСБУ, прокуратури та ГУМВС України в Харківській області.

За даними МВС, станом на 10-у годину ранку внаслідок вибуху в рок-пабі «Стіна» постраждало 13 осіб, усі вони харків'яни. Двоє з потерпілих перебувають у тяжкому стані.

Нагадаємо, у Харкові у неділю ввечері у пабі "Стіна" на вулиці Римарській стався вибух, внаслідок якого постраждали люди. СБУ квалифікувала цей вибух як теракт.